Jamie Oliver |
piščanec
4 piščančja stegna brez kosti in kože
1 zvrhana žlička kitajske mešanice začimb
1 žlica tekočega medu
1 žlica sezamovih semen
1 svež rdeč čili
laksa
1 kokošja ali zelenjavna jušna kocka
vrat muškatne buče
2 stroka česna
za palec velik kos ingverja
1 svež rdeč čili
1 žlička kurkume
1/2 šopa mlade čebule
1 zvrhana žlička arašidovega masla
4 suhi listi kombave (tajske limete)
1/2 šopka svežega koriandra
1 žlica sezamovega olja
1 žlica manj slane sojine omake
1 žlica ribje omake
300g srednje širokih riževih rezancev
600g špargljev
400g pločevinka lahkega kokosovega mleka
3 limete
Na večjem kosu papirja zmešamo piščanca, sol, poper in mešanico petih začimb. Papir vpognemo čez meso in ga z valjarjem pretlačimo na 1,5cm debelo. Meso prestavimo v rebrasto ponev in ga obrnemo, ko je zunaj lepo zapečeno.
V lonec nalijemo 800mL kropa in vanj zdrobimo jušno kocko. Bučo nastrgamo v multipraktiku in jo vržemo v krop. Iz česna, ingverja, čilija, kurkume, mlade čebule, arašidovega masla, listov kombave, stebla koriandra, sezamovega olja ter sojine in ribje omake naredimo pasto, ki jo stresemo v juho. Dodamo še rezance.
Šparglje obrežemo in razpolovimo in damo v lonec. Prilijemo koksovo mleko in takoj ko zavre pokusimo, če je treba dodatno začiniti.
Po pečenem piščanci pokapamo tekoči med in sok ene limete, posujemo sezamova semena in premešamo,da lepo oblije meso.
Sama sem zraven skuhala še riž ter izpustila šparglje in bilo je božansko!
Ni komentarjev:
Objavite komentar