četrtek, 16. januar 2014

Pekoča svinjina s hrustljavo tortiljo - Jamie Oliver

Z manjšim zaostankom objavljam recept, ki sem ga preizkusila konec prejšnjega tedna. Izbrala sem recept s svinjino, saj sva imela na zalogi še lep kos domače svinjine, ki sva ga dobila pri omi. Tako sem skuhala pekočo svijino s koruzo in solato s hrustljavo tortiljo.
Kot večina Jamiejevih receptov tudi ta vključuje koriander, do katerega nikakor ne pridem. Navadno ga nadomestim s ščepcem mletega koriandra in peteršiljem. Pa se to sploh sme?

 
Jamie Oliver
Potrebujemo:

Solata
4 koruzni storži
8 manjših koruznih tortilij
1 glava romanske solate
2 košarici kreše
pest zrelih češnjevih paradižnikov
1 zrel avokado
1 limeta
1 žlica ekstradeviškega olja

Pekoča svinjina
500g svinjske ribice
1 žlička mletega koriandra
olivno olje
4 mlade čebule
šopek svežega koriandra
2 stroka česna
za palec veli kos ingverja
zvrhana žlica tekočega medu
pol blažjega čilija (habanero)
2 sveža lista lovorja
žlička pimenta
žlica manj slane sojine omake
2 žlici rdečega vinskega kisa
6 zrelih srednje velikih paradižnikov

Za postrežbo
4 žlice nemastnega navadnega jogurta


Ni komentarjev:

Objavite komentar